Zorgkantoor
 
Pgb aanvragen
Budgetplan
Persoonlijk gesprek
Rechten en plichten
Wanneer geen pgb?
Meer zorg nodig
Zorgverleners zoeken & betalen
Huisbezoeken
Jaarafrekening
Einde pgb
Veelgestelde vragen
Niet eens met onze beslissing?
Formulieren en brochures pgb
Contact pgb
Informatiebijeenkomsten
Fraude
 

Pgb aanvragen

Wilt u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan hebt u een indicatie nodig voor zorg die valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor het aanvragen van een indicatie voor Wlz-zorg kunt u terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Geef bij uw aanvraag aan dat u een pgb wilt. Lees verder over het aanvragen van een indicatie.

 

 

Aanvraagformulier en budgetplan

Het CIZ beoordeelt uw aanvraag en als zij vinden dat u langdurige zorg nodig hebt, sturen ze u een indicatiebesluit. Zij sturen dat ook naar ons. Wij weten dan dat u een pgb wilt. Om dit verder met u te regelen, ontvangt u van ons een aanvraagformulier en een budgetplan. Wij bellen u hierover op en nemen de formulieren stap voor stap met u door. Ook vertellen we u wat eventuele andere mogelijkheden  zijn om zorg te krijgen. 

Als u deze formulieren hebt teruggestuurd, maken we met u een afspraak voor een persoonlijk gesprek  op ons kantoor. We bespreken dan uw aanvraag en vertellen wat er bij een pgb komt kijken. Verder geven we nuttige informatie en tips. Bijvoorbeeld over uw rechten en plichten  als u eenmaal een pgb hebt. We kijken ook of een pgb bij u past en of wij u wel een pgb mogen geven. 

 

U krijgt van ons een handig boekje, waarin precies staat wat u moet doen als u eenmaal een pgb krijgt.

 

 

Is een pgb iets voor u?

Twijfelt u of een pgb iets voor u is? Doe dan de Test ‘Een pgb iets voor mij?’ Met deze test kunt u nagaan of een pgb wat voor u is. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u persoonlijk advies, aangevuld met waardevolle tips. Een tip kan zijn om bepaalde taken uit te besteden. Of het volgen van een bepaalde cursus. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.


Links

Test ‘Een pgb iets voor mij?’
Actuele formulieren en brochures

  
 
  Zoeken

print deze pagina     

Lees Voor