Zorgkantoor
 
PGB kies bewust
Rechten en plichten
PGB aanvragen
Meer zorg nodig
Voorlichtingsbijeenkomsten
Uw PGB ontvangen
PGB administratie
Zorg inkopen
Wat betaalt u met een PGB?
PGB verantwoorden
Huisbezoeken
Jaarafrekening
Wanneer eindigt een PGB
Trekkingsrecht
Bezwaarschrift
Formulieren en brochures
Veelgestelde vragen
Contact PGB
 

PGB aanvragen

Wilt u een pgb? Vraag dan eerst een indicatie voor AWBZ-zorg aan bij het CIZ of Bureau Jeugdzorg. Vermeld daarbij dat u graag een pgb wilt. Nadat wij het indicatiebesluit hebben ontvangen, sturen wij u een aanvraagformulier en een budgetplan. Vervolgens bellen wij u en nemen we deze formulieren stap voor stap met u door. Ook vertellen we u wat eventuele andere mogelijkheden zijn om zorg te krijgen. Als u deze formulieren hebt teruggestuurd, maken we met u  een afspraak voor  een persoonlijk gesprek op ons kantoor. In dit gesprek bespreken we samen met u de aanvraag. Ook vertellen we wat er bij een pgb komt kijken. U krijgt van ons een handig boekje waarin precies staat wat u moet doen als u eenmaal een pgb krijgt. Als u niet naar kantoor kunt komen, komen we bij u langs.

 

Budgetplan

In het budgetplan vult u gegevens in zoals de zorg die u wilt inkopen, het budget dat u aanvraagt, de zorgverleners bij wie u de zorg wilt inkopen en het bedrag dat u aan deze zorgverlener(s) wilt betalen. Hiermee laat u zien dat u al hebt nagedacht over de manier waarop u uw pgb gaat besteden. Het budgetplan is dan ook een hulpmiddel voor uzelf. Het is wel belangrijk dat u het budgetplan helemaal invult en naar ons terugstuurt, anders mogen wij u helaas geen pgb toekennen.

Het kan voorkomen dat het in de praktijk anders gaat; bijvoorbeeld omdat uw omstandigheden veranderen of omdat u kiest voor andere zorgverleners. U hoeft dan geen nieuw budgetplan naar ons op te sturen.

 

Welke zorg neemt u op in het budgetplan?

In dit plan neemt u alleen zorg op die u mag betalen met uw pgb. Twijfelt u of u bepaalde zorg mag betalen met uw pgb? Bel ons gerust voor advies of kijk in de vergoedingenlijst. Zo voorkomt u dat u achteraf iets moet terugbetalen.
 

  
 
  Zoeken

print deze pagina     

Lees Voor

Handig voor zorg in natura