Zorgkantoren Coöperatie VGZ
  Zoeken
print deze pagina     
Pgb aanvragen
Zorgverleners zoeken & betalen
Huisbezoeken
Jaarafrekening
Einde pgb
Niet eens met onze beslissing?
Fraude
Formulieren en brochures pgb
Contact pgb
 

Ik kies voor pgb

Voordat u een pgb aanvraagt, is het handig om de folder ‘Een pgb, en dan? te lezen. Hierin leggen wij stapsgewijs uit wat u allemaal moet doen als u eenmaal een pgb hebt. U leest waar u op let bij het zoeken van  zorgverleners en wat een huisbezoek inhoudt.Twijfelt u of een pgb iets voor u is? Doe dan de Test ‘Een pgb iets voor mij?’ Met deze test kunt u nagaan of een pgb wat voor u is. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u persoonlijk advies, aangevuld met waardevolle tips. Een tip kan zijn om bepaalde taken uit te besteden. Of het volgen van een bepaalde cursus. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.


De vergoedingenlijst geeft een overzicht van zorg die u met het pgb mag betalen. Deze lijst hebben de zorgkantoren samen met Per Saldo gemaakt. Per Saldo is de belangenvereniging van mensen met een pgb.


Uw pgb-zaken online regelen: erg handig!
Maakt u nu al gebruik van MijnPGB? Of hebt u onlangs een pgb aangevraagd? Dan hebt u een brief van ons ontvangen met uw persoonsnummer en pincode. Daarmee kunt u een persoonlijk account aanmaken en MIjnVGZzorgkantoor gebruiken. 

Goed om te weten: wij sturen deze brief nu nog niet aan al onze klanten. Uiterlijk begin 2017 hebben alle klanten de brief ontvangen. 
Wilt u nu alvast gebruik gaan maken van MijnVGZzorgkantoor, bel ons dan even.


In het linkermenu vindt u informatie over onderwerpen die van belang zijn bij uw pgb.


Links

Folder: zelf uw zorg inkopen in 6 stappen (Zorginstituut Nederland, 2017)
Bekijk het schema van het pgb-proces.