Niet-geleverde zorg betalen, bijhouden en doorgeven

Op deze pagina leest u meer over het betalen en bijhouden van niet-geleverde zorg door corona. Niet-geleverde zorg in de periode 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2021, mocht u, onder bepaalde voorwaarden, doorbetalen uit uw pgb. Het ministerie van VWS heeft besloten dat er in 2022 geen regeling komt voor zorg die niet-geleverd is door uw zorgverlener vanwege corona. Dat betekent dat u uw zorgverleners niet hoeft door te betalen als zij vanwege corona u geen zorg kunnen verlenen.

Wat is niet-geleverde zorg?

Om uw zorgverlener(s) niet in financiĆ«le problemen te brengen, heeft de overheid gevraagd om uw zorgverlener in de periode 2020 en 2021 door te betalen als deze niet kon werken door een corona-besmetting of quarantaine. Of als de dagbesteding (deels) gesloten was door een besmetting of als niet de volledige zorg geleverd kon worden door de corona-richtlijnen. Kan de zorg op een dagbesteding niet geleverd worden? Dan dient er een verklaring van de dagbesteding aanwezig te zijn bij uw pgb-administratie. 

Registreren niet-geleverde zorg

Zorg ervoor dat u de niet-geleverde zorg goed registreert in uw administratie en neem ook een schriftelijke bevestiging van de besmetting op.

Niet-geleverde zorg doorgeven aan de SVB

De niet-geleverde zorg over de periode 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2021 geeft u door aan de SVB. Dat kan vanaf 10 januari 2022 tot en met 18 februari 2022. Vanaf 10 januari 2022 leest u op de website van de SVB hoe u dat doet.