Zinnige zorg

Wat is zinnige zorg?

Dit zijn initiatieven die de zorg beter en simpeler maken. Onder meer door intensieve verpleegzorg thuis, waardoor een cliënt langer thuis kan blijven wonen. Of door een multidisciplinair team dat intensieve begeleiding biedt in de eigen omgeving. 

Dit maakt de zorg voor cliënten niet alleen beter en simpeler, maar uiteindelijk ook betaalbaar.

Zinnige zorg initiatieven helpen om goede zorg in de toekomst voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden. Daar maakt VGZ zich hard voor

VerpleegThuis

Cliënten die intensieve zorg nodig hebben moeten vaak verhuizen naar een verpleeghuis omdat zij de juiste zorg niet langer thuis kunnen krijgen. Bij VerpleegThuis van Vierstroom hoeft dat niet. Zij bieden intensieve zorg thuis. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis die de intensieve zorg kan bieden, maaltijden verzorgt én ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie. Deze zorg is prettiger voor de cliënt en kost uiteindelijk minder dan een verblijf in een verpleeghuis. 

Meneer Ramadin heeft Parkinson en had normaal allang in een verpleegtehuis gewoond. Door de nieuwe en persoonlijke aanpak van Verpleeg Thuis van Vierstroom kan hij nu nog steeds bij zijn vrouw thuis blijven wonen. "Een droom komt uit".


Dit initiatief is in 2018 beloond met de Zinnige Zorg Award.


Verkorte of geen opname door intensieve begeleiding

Vroeger werden mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen opgenomen in een instelling. Nu mogen ze blijven in de eigen vertrouwde omgeving met mensen om zich heen die belangrijk voor hen zijn. Het multidisciplinaire team kijkt welke ondersteuning iemand nodig heeft en biedt deze thuis. Als Amarant een stapje terug doet, kan de cliënt het met het eigen vertrouwde netwerk op blijven pakken.

Bekijk de video waarin Jolanda vertelt wat dit vangnet voor haar betekent. 


Meer zelfstandigheid met intensieve zorgvraag

Prisma combineert voor cliënten het beste van twee werelden. Mensen met een intensieve zorgvraag houden de regie en zelfstandigheid doordat zij geclusterd kunnen wonen met een modulair pakket thuis. 


Patty is cliënt bij Stichting Prisma en maakt gebruik van dit initiatief. Ze vertelt erover in de video.

 

Is het iets voor u?

Spreekt één van de initiatieven van zinnige zorg u aan en wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op. Medewerkers van onze afdeling Klantadvies geven u graag meer informatie en persoonlijk advies.

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Melding verbergen