Langdurige zorg: advies nodig?

Het goed regelen van langdurige zorg kan vragen bij u oproepen. Wilt u weten welke zorg thuis mogelijk is? Of waarop u moet letten bij het kiezen van een zorgverlener? Wij weten welke zorg u in uw regio kunt krijgen en adviseren u graag over langdurige zorg. 
Advies

Ook voordat u de zorg aanvraagt bij het CIZ kunt u al contact met ons opnemen. We luisteren naar uw wensen voor zorg en geven advies en informatie over wat er mogelijk is. Deze informatie kunt u betrekken bij uw aanvraag voor langdurige zorg. Neem contact met ons op voor advies.

Wilt u zich nu al voorbereiden op zorg in de toekomst?

U woont nog thuis en krijgt zorg en ondersteuning van uw naasten en misschien maakt u gebruik van voorzieningen in uw gemeente en/of krijgt u wijkverpleging vanuit uw zorgverzekering. Dit bevalt u goed. Toch denkt u dat u over een tijdje naar een zorginstelling zult verhuizen. Of u denkt na over het uitbreiden van de zorg, bijvoorbeeld met een pgb. Nu hoeft dat nog niet.

 

Vraagt u zich af of het al nodig is iets te regelen voor een verblijf in een zorginstelling? Of wat er gebeurt als die zorg onverwachts sneller nodig is? Overweegt u vast op een wachtlijst te gaan staan? 

 

Wij leggen u graag uit:

  • hoe het werkt
  • welke mogelijkheden er zijn voor zorg thuis
  • wat er gebeurt als u nu al een indicatie aanvraagt voor Wlz-zorg, terwijl u die nu zorg nog niet nodig hebt
  • wat er gebeurt als u niets doet en onverwachts meer zorg nodig hebt

Neemt u contact met ons op? We adviseren u graag over uw persoonlijke situatie en beantwoorden vragen die u erover heeft.

 

En wat als er toch met spoed zorg nodig is?

In dat geval regelen uw zorgverlener en uw huisarts dit voor u. 

Advies nodig over zorg?
Wij helpen u graag. We nemen uw wensen door en bespreken met u welke zorg daar het beste bij past. U bereidt zich daardoor beter voor op de aanvraag.
Waar kunt u nog meer terecht?
Naast het zorgkantoor kunt u voor advies ook terecht bij andere organisaties. In de folder Cliëntondersteuning leest u er meer over.
Brochure Wet zorg en dwang
De brochure legt in eenvoudige taal uit wat deze wet betekent. De Wet zorg en dwang regelt de rechten van mensen met een verstandelijke beperking die onvrijwillige zorg krijgen. Of die vrijwillig of onvrijwillig in een zorginstelling moeten wonen. De brochure is gemaakt door KansPlus en de LFB.
'We gingen met zo'n smile naar buiten'
Tos (20) heeft een beperking als gevolg van een zuurstofgebrek bij zijn geboorte. Hij heeft een IQ van 52 en ADHD. Zijn ouders hebben een PGB en organiseren zelf de zorgverlening voor Tos. Zijn moeder Chantalle Paetzel kwam naar het inloopspreekuur van Zorgkantoren VGZ Coöperatie. Hoe is ze daar geholpen? 
'Nu is zelfstandig wonen voor haar wèl mogelijk'
OpiniePatty was tot nu toe volledig afhankelijk van intramurale zorg. Niet omdat ze het wilde, integendeel. Er was gewoon geen andere optie. Nu is zelfstandig wonen voor haar wél mogelijk ook al heeft ze een verstandelijke beperking. Ze vindt het heerlijk om haar eigen leven te leiden, in haar eigen huis, waar alleen zij de sleutel van heeft. 
X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Melding verbergen