Kwaliteit van de zorg

Eén van de taken van zorgkantoren is het inkopen van kwalitatief goede zorg. We kijken daarbij steeds nadrukkelijker naar de kwaliteit van die zorg en de wensen van cliënten. We stimuleren zorgaanbieders bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en luisteren daarvoor naar ervaringen van cliënten. We betrekken daarom ook cliëntenraden bij het verbeteren van de kwaliteit: wat vinden zij belangrijk, hoe kan het voor hen beter.

Bezoek op locatie

Wij bezoeken diverse locaties van zorgaanbieders om goed zicht te krijgen op de kwaliteit. Tijdens zo’n bezoek gaan we in gesprek met klanten, naasten van de klant, vertegenwoordigers van de cliëntenraad, zorgmedewerkers en de manager van de locatie. We willen op die manier een beeld krijgen van de dagelijkse gang van zaken en bespreken met de zorgaanbieder en cliëntenraad mogelijkheden om de zorg verder te verbeteren en wat hiervoor nodig is.

Lees verder over de rol van de cliëntenraad.

 

Informatie over de kwaliteit

Informatie over de kwaliteit van de zorg kunt u vinden op verschillende websites:

 

Zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland bevat reviews per zorgverlener van anderen, ervaringen van patiënten en hun naasten. U kunt zelf ook uw ervaring en waardering achterlaten. Daarmee helpt u anderen bij het maken van een keuze. Ook kunt u zorgverleners met elkaar vergelijken.

Bezoek de website Zorgkaart Nederland

 

KiesBeter

Zorgaanbieders hebben verschillende manieren om de kwaliteit te meten. Zo zetten zij vragenlijsten uit onder patiënten en hun naasten en zijn er onafhankelijke bureaus die onderzoek doen.

Het resultaat daarvan leest u op de website van KiesBeter.

 

Inspectie voor de Gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is onafhankelijk toezichthouder in de Nederlandse gezondheidszorg. Door middel van toezicht, handhaving en opsporing van strafbare feiten bewaken en bevorderen  zij de veiligheid en kwaliteit van zorg.

Bezoek de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Kwaliteit in de Zorggids
In de Zorggids vindt u bij de zorgverleners de waardering die klanten deze zorgverlener hebben gegeven in Zorgkaart Nederland.
X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord