Document

Corona: avondklok

22-01-2021

Vanaf woensdag 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends


Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om de avondklok een uur later in te laten gaan. Dit gaat in op woensdag 31 maart. Het is dan tussen 22:00 uur – 04:30 uur niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders. 
 

Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok

Wanneer uw zorgverlener ’s avonds bij u zorg komt verlenen, heeft uw zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet u als werkgever invullen. U vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in. 

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op de website van de overheid. Hulp nodig bij het invullen van de werkgeversverklaring? Bekijk hier de invulinstructie.

Heeft u een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

Eigen verklaring avondklok voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Dan heeft u een eigen verklaring avondklok nodig. Zorg ervoor dat u altijd een geldige verklaring heeft. De politie kan vragen om een ID en de verklaring. Bij twijfel mag de politie ook contact opnemen met degene waarvoor u zorgt.Verzorgt u tijdens de avondklok meerdere personen? Dan heeft u voor elke persoon een aparte verklaring nodig.

Meer informatie

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord