Prokkelparade

Klantparticipatie stageplek voor klant met afstand tot de arbeidsmarkt

22-11-2018

De VGZ Zorgkantoren en Coöperatie VGZ werken hierin nauw samen. Op de ProkkelParelParade gaven Freek Felet- werkzaam als stagiair bij de VGZ Zorgkantoren en Corporate Affairs - en een collega van de zorgkantoren een van de meest prikkelende presentaties over hun gelijkwaardige samenwerking. Freek krijgt net als alle andere stagiaires een stagevergoeding. 

 

Raad van Maatschappelijke Partners

Stichting Prokkel organiseerde afgelopen woensdag in Utrecht een Raad voor Maatschappelijke Partners. Ruim 50 bedrijven en maatschappelijke partners kwamen bij elkaar met als doel de arbeidsparticipatie voor mensen met een beperking te verhogen. Speciaal onderdeel van dit event was de ProkkelParelParade waar 4 duo’s - iemand van een bedrijf en iemand met een beperking - presentaties gaven over hoe ze samenwerken en hoe beide partijen profiteren. 

 

Van ontmoeting tot structureel klantbrieven redigeren bij VGZ Zorgkantoren

Coöperatie VGZ neemt actief deel aan de landelijke Prokkel dagen. Tijdens de Prokkeldagen in juni vinden overal in ons land ontmoetingen plaats. Ook in en rond onze VGZ-vestigingen en organiseren we meeloopstages van één dag. Tijdens een meeloopstage in 2016 bij onze zorgkantoren in Eindhoven ontmoetten we Freek voor het eerst. Freek redigeerde op die dag een klantbrief, zodat deze begrijpelijk werd voor onze klanten. Freek: “De brief was veel te lang en bracht ik terug naar een half A4-tje.” Sinds januari 2018 redigeert Freek structureel elk kwartaal onze klantbrieven.

 

Stageplek op communicatie afdeling

Freek volgt een Communicatie opleiding en loopt nu stage bij ons. Hij doet meerdere klussen voor ons. Freek: “Ik redigeer brieven, interview medewerkers en ondersteun communicatieprojecten. Ik vind het erg leuk om te doen.” Een prikkelende ontmoeting dus tussen iemand met een beperking en iemand zonder, die van beide kanten goed bevalt.
X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord