Toeslag pgb: Extra kosten thuis

Extra kosten thuis is een toeslag voor als u of uw kind intensieve of extra zorg nodig heeft en thuis wilt blijven wonen.

Hoogte van toeslag Extra kosten thuis

De toeslag is een verhoging van uw budget met maximaal 25%. 

 

Voorwaarden voor Extra kosten thuis

  • Dit extra budget is mogelijk als thuis wonen verantwoord is. Het kan bij elk zorgprofiel.
  • Er is een professionele zorgverlener betrokken bij de zorg thuis.
  • U mag dit extra budget niet inzetten voor het verhogen van uurtarieven van zorgverleners.
  

Extra kosten thuis aanvragen

  • Voor het aanvragen van de toeslag Extra kosten thuis heeft u een formulier nodig. Neem hiervoor contact met ons op via 040 – 297 51 55. U ontvangt het formulier daarna binnen 5 werkdagen per e-mail.
  • U vraagt dit budget aan door een aanvraagformulier naar ons te sturen. Wij beoordelen uw aanvraag en kijken onder meer hoeveel van uw huidige budget al is besteed en of de huidige zorg doelmatig wordt ingezet.
  • Binnen 8 weken na het indienen van de volledige aanvraag ontvangt u een besluit van ons. Daarin staat of u deze toeslag krijgt. 
  

Huisbezoek

Krijgt u de toeslag Extra kosten thuis? Dan komen we na een half jaar op huisbezoek. U ontvangt hierover een brief met meer informatie en het maken van een afspraak. 
Lees verder over het huisbezoek.

 

Heeft u vragen over de toeslagen bij het pgb?
Wij helpen u graag verder. U krijgt van de informatie die u nodig heeft voor het aanvragen van extra budget en leggen uit hoe het verder gaat.
Portret moeder, dochter en vader in woonkamer
'Ze is weer mens geworden'

Bastina (36) heeft het syndroom van Cri du Chat. Door een missend stukje chromosoom heeft ze veel lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Toch kan zij, omgeven door zorg, zelfstandig wonen. Haar moeder Marry Wierks-Burggraaf vertelt hoe zij en haar man dit met veel moeite voor elkaar hebben gekregen. Al blijft er ook onzekerheid.  

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord