Warm hart

Zo'n 4 miljoen Nederlanders zijn bewust of onbewust mantelzorger: Een meisje van 16 die op haar vader met psychische problemen let. Ouders die zorgen voor hun autistische zoon met gedragsproblemen. De gepensioneerde leraar die zijn dementerende vriend geen seconde alleen kan laten. De broer die voor zijn zus zorgt met een verstandelijke beperking. Of de echtgenote die zorgt voor haar man met kanker. Iedereen kan mantelzorger zijn.

Mantelzorgers gaan maar door

Mantelzorgers hebben het druk met allerlei regeltaken, zorgtaken, huishoudelijke verzorging en  administratieve taken. Dit doen zij vaak naast hun baan en gezin. Wij hebben hier veel waardering voor. Mantelzorgers gaan maar door. Daarom een warm hart voor alle mantelzorgers in Nederland. Omdat u altijd voor uw naaste klaarstaat. 

Gouden tip delen
Heeft u een gouden tip voor andere mantelzorgers? Geef uw tip door. Zo helpt u andere mantelzorgers. Regelmatig organiseren wij bijeenkomsten voor mantelzorgers om ervaringen te delen. Interesse? Laat het ons weten.
Placeholder

Lees de verhalen van mantelzorgers

'Als mantelzorger ga je maar door'

Begin 2016 werd bij Mirjam de diagnose frontotemporale dementie (FTD) vastgesteld. Voor haar partner Frans de Jel een bevestiging van een vermoeden. Zijn rol als partner veranderde in die van mantelzorger. De zorg doet hij graag en goed, maar leert door eigen gezondheidsklachten gaandeweg zijn eigen grenzen kennen.

Portret van Paul en Bernadette
'Dementie zet je leven op z'n kop'

Paul Kuijpers (70) heeft al 23 jaar Parkinson. ‘Mensen denken dan vaak alleen maar aan traagheid, stijfheid en het beven, maar de ziekte tast je hele lichaam aan’, vertelt zijn vrouw Bernadette Kuijpers-Bakker (67). ‘Soms gaat hij ineens achteruit, op andere dagen gaat het weer iets beter."


Willemijn Gerritse vertelt en zit aan tafel
'Ik ben zo dankbaar
dat dit kan'

Mevrouw van Bon heeft de ziekte van Parkinson. Op haar 88e woont ze nog thuis. Dochter Willemijn Gerritse draagt de mantelzorg voor haar moeder die steeds verder achteruitgaat. ‘Een pgb is nu niet meer genoeg om de zorg te kunnen betalen, maar thuisblijven betekent zoveel voor haar.’

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord