Zorg regelen: advies nodig?

Kiezen voor de zorg en voor de zorgverlener die het beste bij uw wensen past, kan vragen bij u oproepen. Gelukkig weten we goed welke zorg er in uw regio mogelijk is. Bijvoorbeeld welke zorg er thuis mogelijk is en bij welke zorginstellingen u terecht kunt. We helpen u graag verder.

Dame adviseert

Heeft u advies of hulp nodig om de zorg te krijgen die bij u past? Bijvoorbeeld bij het: 

  • kiezen of veranderen van een zorgverlener
  • opstellen van het zorgplan
  • vaststellen of de zorg die u krijgt nog steeds de beste keuze is voor u

Of heeft u een andere vraag over uw zorg?

Bel ons gerust voor advies. Wij helpen u graag verder.

 
Mantelzorg
Zorgt u voor een familielid, vriend of goede kennis? En heeft deze persoon psychische problemen, ouderdomsklachten, een chronische ziekte of handicap? Dan bent u mantelzorger.
Waar kunt u nog meer terecht?
Naast het zorgkantoor kunt u voor advies ook terecht bij andere organisaties. In de folder CliĆ«ntondersteuning leest u er meer over.
Klacht indienen of bezwaar maken?
Bent u niet tevreden over geleverde zorg, een zorgaanbieder, een medewerker of de dienstverlening van het zorgkantoor? Dan kunt u een klacht indienen. Dat kan bij ons, maar ook bij de zorgaanbieder zelf. In deze klachtenfolder leest u hoe u een klacht indient en hoe bezwaar maakt. Klachten kunt u indienen via het klachtenformulier.
'We gingen met zo'n smile naar buiten'
Tos (20) heeft een beperking als gevolg van een zuurstofgebrek bij zijn geboorte. Hij heeft een IQ van 52 en ADHD. Zijn ouders hebben een PGB en organiseren zelf de zorgverlening voor Tos. Zijn moeder Chantalle Paetzel kwam naar het inloopspreekuur van Zorgkantoren VGZ Coöperatie. Hoe is ze daar geholpen? 
'Ik ben zorgmanager'
Lees het verhaal van AnnaAnna (35) heeft mitochondriële myopathie waardoor ze niet zelfstandig kan ademhalen. Ook heeft ze geen goed functionerende spijsvertering. Voeding krijgt ze via een sonde. Toch zegt ze: ‘Ik heb een normaal leven.’ Ze woont zelfstandig en heeft haar zorg zelf georganiseerd. De contacten met instanties kosten haar echter handenvol werk. 

 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Melding verbergen