Tips bij zorgverlener kiezen

In de zorggids vindt u zorgverleners waar u terecht kunt voor zorg. U krijgt deze zorg en wij betalen de rekening rechtstreeks aan de zorgverlener. Hieronder krijgt u tips over:

Wie staan er in de zorggids?

In de zorggids staan zorgverleners die met ons een overeenkomst hebben voor Wlz-zorg . Zij leveren de zorg in één of meer van de regio’s van Zorgkantoren Coöperatie VGZ:

 • Midden-BrabantRegio's Zorgkantoren Coöperatie VGZ
 • Noordoost-Brabant
 • Nijmegen
 • Noord- en Midden-Limburg
 • Midden-Holland
 • Waardenland
 • Noord-Holland Noord

Zoekt u zorg in een andere regio? Kijk dan hier bij welk zorgkantoor u terecht kunt.

 

Hoe werkt de zorggids?

Dat laten we zien met een voorbeeld.

 

We zoeken gehandicaptenzorg in Den Bosch

Ga naar de Zorggids. Hier kunt u zoeken op de zorg die u nodig heeft. In dit voorbeeld zoeken we naar: gehandicaptenzorg in Den Bosch. Typ in het eerste veld de zorgsoort. Of zoek direct op naam van een zorgverlener. Vul daarna uw postcode in en kies een straal.

 

De zoekresultaten

Nu hoeft u alleen nog maar op ‘Vind zorgverleners’ te klikken. Zo krijgt u een overzicht van gehandicaptenzorg bij u in de buurt. U ziet de zorgverlener die het dichtstbij zit bovenaan. Maar u kunt ook sorteren op ‘Naam’. Dan krijgt u een lijst met zorgverleners op alfabetische volgorde. 

 


Zorginstellingen ziet u op het kaartje.

 

Zoeken op zorgprofiel

Heeft u een indicatie voor Wlz-zorg gekregen van het CIZ? Dan kunt u binnen de zoekresultaten uw zorgprofiel kiezen. U ziet dan alleen nog de zorgverleners die de zorg kunnen leveren die bij uw zorgprofiel past. Ook op andere manieren kunt u binnen de zoekresultaten verfijnen, zoals waar u de zorg wilt ontvangen. Thuis of in een zorginstelling. Of een bepaald specialisme. 

Probeer het zelf! Zoek en vind uw zorgverlener in de Zorggids.

 

Wat doet u bij een wachtlijst?

 • U kunt en wilt wachten: in dit geval blijft u op de wachtlijst staan totdat u er terecht kunt
 • U wilt of kunt niet wachten: de instelling van uw keuze zoekt samen met u naar een oplossing, zodat u toch zorg krijgt. Komt u er samen niet uit, dan kunnen wij u verder helpen. Neem met vragen contact op met de afdeling Klantadvies.

Wilt u voordat u een keuze maakt, weten of er wachtlijsten zijn? In de zorggids kunt u nagaan welke instellingen die door ons gecontracteerd zijn wachtlijsten hebben. U kunt ook altijd de zorgverlener van uw keuze bellen en vragen of er een wachtlijst is.

 

Kwaliteit van de zorg

Informatie over de kwaliteit van de zorg kunt u vinden op verschillende websites:

 • Zorgkaart Nederland
  Zorgkaart Nederland bevat reviews per zorgverlener van anderen, ervaringen van patiënten en hun naasten. U kunt zelf ook uw ervaring en waardering achterlaten. Daarmee helpt u anderen bij het maken van een keuze. Ook kunt u zorgverleners met elkaar vergelijken. Bezoek de website Zorgkaart Nederland
 • Kiesbeter

  Zorgaanbieders hebben verschillende manieren om de kwaliteit te meten. Zo zetten zij vragenlijsten uit onder patiënten en hun naasten en zijn er onafhankelijke bureaus die onderzoek doen. Het resultaat daarvan leest u op de website van Kiesbeter.
 • Inspectie voor de Gezondheidszorg
  De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is onafhankelijk toezichthouder in de Nederlandse gezondheidszorg. Door middel van toezicht, handhaving en opsporing van strafbare feiten bewaken en bevorderen  zij de veiligheid en kwaliteit van zorg. Bezoek de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Zorgverlener zoeken bij een pgb

Heeft u een pgb? Dan kunt u zelf kiezen bij wie u de zorg inkoopt. De zorg die u wilt inzetten moet wel vallen onder de Wet langdurige zorg. Een handig hulpmiddel voor het vinden van zorgverleners is de Per saldo hulpgids

U maakt zelf afspraken met deze zorgverleners en legt deze vast in zorgovereenkomsten en zorgbeschrijvingen. Lees verder over het inkopen van zorg met een pgb.

 

 

Advies nodig?

Heeft u advies of hulp nodig bij het vinden van een zorgverlener in de zorggids? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder. 

 

'Uitgaan van kracht'
Annette Furnemont heeft een periode van verslaving en opnames achter zich gelaten. Nu helpt ze cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord bij hun herstel. Als ervaringsdeskundige kent zij hun situatie. Iets betekenen voor anderen, bevorderde ook haar eigen herstel. Zij vertelt haar verhaal.
Zinnige zorg: 'Een droom komt uit'

Zinnige zorg gaat over initiatieven die de zorg beter en simpeler maken. 

Bijvoorbeeld door intensieve verpleegzorg thuis, waardoor een cliënt langer thuis kan blijven wonen. Of door een multidisciplinair team dat intensieve begeleiding biedt in de eigen omgevingBekijk de video's waarin klanten vertellen wat dit voor hen betekent.

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Melding verbergen