Inspiratie-ochtend 'Top zorgwerkgever in krappe arbeidsmarkt' 

2 juni 09.00 - 12.00 uur

De gedachten alleen al...

Dat er nog meer medewerkers de zorg verlaten omdat ze het niet meer vol houden? Hier moet je niet aan denken... of daarom juist wel? Want we zien het samen gebeuren. 
In bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg steeg het verzuim het afgelopen jaar met 16% en bijna een derde van de medewerkers heeft naar ander werk gekeken. Daarom: Hoe kunnen we samen moeite doen voor iets wat zo de moeite waard is.

Meld u nu aan! Beperkt aantal plaatsen

Hoe wordt u een topwerkgever waar vitale zorgprofessionals graag komen en blijven werken? Deze vraag staat centraal op woensdagochtend 2 juni. We inspireren, verbinden en delen succesvolle aanpakken. We gaan in transitie naar vitalere medewerkers zodat het verzuim verlaagt en medewerkers graag in de zorg komen en blijven werken .

 

Succesvolle aanpakken in en buiten de zorgbranche worden gedeeld door:

Irene van der Fels, projectmanager Gezond werken in de zorg - Stichting IZZ: Maakt zich sterk voor een gezonde zorgsector. Heeft 410.000 leden, onderzoekt en deelt kennis over gezond werken in de zorg.
Thema: Hoe werf en behoud je (jonge) nieuwe zorgprofessionals?
 
Agnes Verhulst, Directeur medewerkersbelang Philadelphia Groep: Al vele jaren “beste werkgever” in de gehandicapten zorg en verzuim van 4,46%*
Thema: Hoe belangrijk is het aandacht geven aan medewerkers voor het succes van jullie organisatie? Hoe doet Philadelphia dat? (* 2019)
 
Mireille de Wee, lid RvB Mijzo: Is er voor mensen met grote gezondheidsuitdagingen die op eigen wijze vorm willen geven aan hun leven
Noud van Hecke, partner – consultant Vidacto BV: Vidacto gelooft in de kracht van de mens. Twee organisaties kunnen qua vorm of product identiek zijn en toch presteren zij niet hetzelfde.
Thema: Hoe voorkom je dat medewerkers uitvallen na ingrijpende gebeurtenissen? Aan de slag met teamreflecties: Het echt bespreekbaar maken van dilemma’s, ervaringen en emoties. Het lijkt op een debriefing die militairen krijgen na een missie. Hoe pakt dit uit in de zorg?
 
 

Samen aan de slag: Hoe ziet uw transitiereis eruit?

Schuif na de inspiratie door de diverse sprekers aan bij een van de dialoogtafels en werk direct aan uw verandering.
- Tafel 1: Werven & behoud van (jonge) nieuwe zorgprofessionals 
- Tafel 2: Belang van een visie & aandacht van leiding & bestuur voor vitaliteit 
- Tafel 3: Het echt bespreekbaar maken van ingrijpende gebeurtenissen in teamreflecties 

Wat neemt u mee terug?

Bruisende inspiratie voor de transitie naar een vitale organisatie. En meer! Wij zijn pas tevreden als u naar huis gaat met concrete handvatten die direct toepasbaar zijn binnen de eigen zorginstelling.

Meld u aan! Vol is vol

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Alle dialoogtafels zijn vol.