Oudere dame en en jongere dame zitten naast elkaar

Inkoop Wlz 2021: beknopt plan voor 1 november inleveren

01-09-2020

 

In het Inkoopkader Wlz 2021-2023 leest u dat zorgkantoren de plannen van zorgaanbieders voor de zorginkoop 2021 opvragen zodra de situatie rondom Corona-uitbraak weer enigszins is genormaliseerd. We zijn ons er bewust van dat de situatie per zorgaanbieder verschilt; bij de een keert de dagelijkse gang van zaken eerder terug dan bij de ander. We weten ook nog niet precies hoe de situatie zich dit najaar ontwikkelt.

Tegelijkertijd constateren we dat de verschillende compensatie-regelingen voor omzetderving in de langdurige zorg als gevolg van de Corona-uitbraak per uiterlijk 1 september aflopen. Zorgkantoren krijgen daarnaast het signaal van zorgaanbieders dat zij graag snel duidelijkheid willen over het moment waarvoor zij een beknopt plan voor 2021 moeten indienen. Dit maakt dat zorgkantoren gezamenlijk tot de volgende tijdlijn zijn gekomen.

Zorgkantoren verwachten de plannen voor 2021 uiterlijk 1 november 2020. Dat betekent dat u vanaf nu nog twee maanden de tijd heeft om een beknopt plan te schrijven en te bespreken met het zorgkantoor. Het voordeel is ook dat we de plannen kunnen betrekken bij de gesprekken voor de zorginkoop 2021.

Mocht het uw organisatie vanwege de verlate opstart van zorg, nieuwe besmettingen of andere corona-gerelateerde zaken niet lukken om aan deze termijn te voldoen, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met uw zorginkoper. In zulke gevallen is het mogelijk om - in overleg met het zorgkantoor - een andere datum af te spreken

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord