Vrouw helpt iemand die in de rolstoel zit
Vrouw helpt iemand die in de rolstoel zit

Den Haag: ouderen langer thuis

Innovatie in ouderenzorg met nieuwe Good Practice
12-02-2020
Vandaag, 12 februari 2020, praat de Tweede Kamer met minister Hugo de Jonge van VWS over verpleeghuiszorg. Een belangrijk onderwerp is de wachtlijsten. Samen werken we hard aan innovatie om de beste zorg te leveren en daarmee ook wachtlijsten te reduceren. Bijvoorbeeld met ons Zinnige Zorg initiatief WarmThuis. Met onze nieuwste good practice ‘Zorgondernemers Powered by Proteion’ sturen we op een versnelling in innovatie op het gebied van nieuwe woonvormen.

 

Nieuw: Zorgondernemers Powered by Proteion

Samen met Proteion introduceren we vandaag een nieuw zinnig zorg-initiatief: ‘Zorgondernemers Powered by Proteion’. Lokale zorgondernemers kunnen, met hulp van thuiszorgorganisatie Proteion, kleinschalige 24-uurs woonvormen opzetten die voldoen aan het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Kleinschalig wonen heeft meerdere voordelen voor cliënten: ze blijven binnen hun eigen netwerk, meer aandacht voor hun welzijn en cliënten voelen zich letterlijk meer thuis.

 

Verlagen van de drempel voor ondernemers

Met ‘Zorgondernemers Powered by Proteion’ wordt de drempel voor ondernemers verlaagd die een bijdrage leveren aan de zorg van de toekomt.

Bekijk de visuele samenvatting ‘Zorgondernemers Powered by Proteion’
Bekijk de uitgebreide informatie 'Zorgondernemers Powered by Proteion’

 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze initiatieven? Stuur dan een e-mail zkt.communicatie@vgz.nl.

 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord