Oudere dame en en jongere dame zitten naast elkaar

Nieuw inkoopbeleid 2021-2023 is gepubliceerd

29-05-2020
Het nieuwe inkoopbeleid 2021 – 2023 is gepubliceerd. De verwachting is dat de impact van de coronacrisis op de langdurige zorg groot is. Daarom wordt het meerjarig inkoopkader gefaseerd ingevoerd waarbij we 2021 als overgangsjaar zien. 
Het inkoopbeleid voor de 3 sectoren (V&V, GZ, GGZ) staat in 1 document. Het inkoopbeleid bestaat uit 3 onderdelen:
  • Landelijk inkoopbeleid; dit kader is door alle zorgkantoren samen opgesteld en heeft als doel om u als zorgaanbieders binnen de Wlz duidelijkheid te geven waar we als zorgkantoren de focus op leggen en hoe u in aanmerking komt voor een overeenkomst voor het leveren van Wlz-zorg in 2021 (- 2023)
  • Inkoopbeleid VGZ Zorgkantoor;  hierin staan per sector de regionale uitdagingen en aandachtspunten. Dit vormt de basis voor ons gesprek met u. Hoe geeft u invulling aan deze uitdagingen in uw regio? De focus ligt de aankomende jaren op 5 thema’s: informeren van klanten, voldoende beschikbare goede zorg, zorg dichtbij huis, Zinnige Zorg & innovatie en duurzaam betaalbare zorg
  • Inkoopproces VGZ Zorgkantoor; hierin staat informatie zoals de inschrijfprocedure, bepaling van het budget en de clicksystematiek

Vanaf vandaag vindt u ook de informatie over het contracteren van onafhankelijke cliëntondersteuning op onze website. 


 

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze alvast via inkoopwlz@vgz.nl. Ook organiseren we een bijeenkomst. Hierin zullen we extra uitleg geven over het inkoopbeleid en vragen beantwoorden. Reserveer de datum alvast in uw agenda. Nadere informatie en een link om de bijeenkomst te volgen, ontvangt u binnenkort.
  • Sector V&V: 9 juni – 15.00 tot 16.30 uur
  • Sector GGZ: 10 juni – 9.30 tot 11.00 uur
  • Sector GZ: 11 juni – 9.30 tot 11.00 uur

U kunt u vragen ook stellen via de nota van inlichtingen.

 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord