Themabijeenkomsten voor zorgaanbieders

05-07-2022
Sinds begin dit jaar organiseren team Klantadvies, iWLZ en declareren digitale themabijeenkomsten voor aanbieders. In de webinars geven we toelichting op verschillende administratieve thema’s. De bijeenkomsten blijken een groot succes te zijn.
Door actuele administratieve thema’s te behandelen komt er meer inzicht bij zorgaanbieders en kunnen ze beter anticiperen. Vaak hebben ze vragen die ook relevant zijn voor collega-zorgaanbieders. Dit gezamenlijk bespreken vergroot de kennis. En dat telefonie en notitieverkeer hierdoor afneemt, is mooi meegenomen. Dat is extra tijd die besteed kan worden aan onze dienstverlening. Bijvoorbeeld telefoontjes beantwoorden van het kennisloket om mensen die op zoek zijn te adviseren over passende zorg.

 

Vernieuwde aanpak

De eerste bijeenkomsten kenden helaas een lage opkomst. Tot we besloten om in iedere bijeenkomsten een aantal thema’s centraal te stellen. Er kwamen veel positieve reacties. De zorgaanbieders namen actief deel en voor de volgende bijeenkomst zijn er nieuwe thema’s aangedragen.

“Waar we de eerste bijeenkomst tussen de 10 en 30 deelnemers hadden, waren er nu 220.”
Christel Tacx-Timmermans – klantadviseur


We blijven in de toekomst inspelen op de actualiteit en de behoeftes van onze zorgaanbieders. Indien nodig betrekken we nog meer afdelingen, met als doel dat zowel wij als zorgkantoor, als onze zorgaanbieders geholpen worden en de processen steeds beter ingeregeld en uitgevoerd worden.

 

Nieuwsgierig geworden?

U kunt de bijeenkomst van 15 juni en de presentaties bekijken op onze website. De volgende themabijeenkomst is op 22 september van 10.00 tot 11.00 uur. Op een later moment informeren wij u hierover en kunt u zich aanmelden.