Zorgaanbieders krijgen meer tijd voor indienen beknopt plan

25-09-2020

 

U kunt uw beknopte plannen tot 1 januari 2021 aanleveren bij uw zorgkantoor

Dit betekent dat zorgaanbieders meer tijd krijgen voor het aanleveren van de beknopte plannen. Aanleiding hiervoor is dat verschillende branches en zorgaanbieders aangeven moeite te hebben met de eerder gecommuniceerde datum gezien het lopende kort geding. Ook bleek tijdens de zitting in het kader van het kort geding dat de uitspraak van de rechter op 8 oktober komt. Dit duurt langer dan de gebruikelijke termijn. Aanbieders krijgen daarom tot 1 januari 2021 de tijd om de beknopte plannen aan te leveren bij het zorgkantoor.

Het eerder of later indienen van de plannen heeft geen impact op het tarief

Ongeacht het moment van indienen ontvangt u vanaf begin 2021 het met u overeengekomen tarief inclusief opslagen. Mocht het toegekende tarief onverhoopt achteraf niet terecht zijn, dan wordt dit zo snel mogelijk gecorrigeerd.

Bent u door de impact van corona niet in staat om de plannen tijdig aan te leveren, neemt u dan contact op met het zorgkantoor

Lukt het uw organisatie vanwege de verlate opstart van zorg, nieuwe besmettingen of andere corona-gerelateerde zaken niet om voor 1 januari 2021 een plan in te dienen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorginkoper. Het is dan nog steeds mogelijk om - in overleg met het zorgkantoor - een andere datum af te spreken.

 Heeft de uitspraak van de rechter inzake het kort geding  invloed op het aanleveren van de plannen dan laten we u dit zo spoedig mogelijk na de uitslag weten. 

 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord