Mijzo - Spraakgestuurd rapporteren

Zorgprofessionals zijn veel tijd kwijt aan administratieve lasten. Met name het vastleggen van cliëntgegevens kost veel tijd. De technologie in spraakgestuurd rapporteren is in snel tempo doorontwikkeld. Hierdoor zijn de foutmarges klein en kan spraakgestuurd rapporteren de handmatige rapportage vervangen.

De tijdswinst kan oplopen wanneer het ook wordt ingezet voor het in kaart brengen van het zorgdossier. Op de tablet of mobiele telefoon kan een zorgprofessional in het ECD aanklikken dat hij/zij de rapportage spraakgestuurd wil inspreken. De rapportages worden in aanwezigheid van de cliënt ingesproken. Hierdoor heeft de cliënt eigen regie wat er wordt opgenomen in de rapportages. De foutmarges zijn klein en de medewerker heeft de handen vrij om ondertussen iets anders te kunnen doen.

  • Doelgroep in de VGZ Zorgkantoorregio’s. 25.178 cliënten in een verpleeghuis
  • Zorgkosten in de VGZ Zorgkantoorregio’s. 2,6 miljard
  • Te verwachten besparing in de VGZ Zorgkantoorregio’s. De besparing voor de inzet van medewerkers bedraagt € 22,3 miljoen op het totaal FTE binnen de verpleeghuizen, op het moment dat 30% van de medewerkers met dit systeem werkt
  • Betrokken zorgverleners. Verzorgenden, verpleegkundigen, specialist ouderengeneeskunde, deelnemers aan een multidisciplinair overleg

Good Practice                      

Dit initiatief behoort tot de good practices. Dit zijn initiatieven die leiden tot goede zorg voor de cliënt tegen lagere kosten.

Tommie in de zorg

Op ons verzoek ging Tommie in gesprek met Wilma van Hees - Verpleegkundige bij Mijzo.

Voordelen van spraakgestuurd rapporteren

Bekijk hierboven het interview. Het gesprek is ook te beluisteren via Spotify of via jouw favoriete podcast app!

Eigen regie cliënt

De cliënt kan meeluisteren met het inspreken en weet wat er gerapporteerd wordt.

Meer tijd voor zorg

De gemiddelde tijdsbesparing per rapportage is 4 minuten. Gemiddeld rapporteert een
professional 3,6 verslagen per dag.

Besparing

Per FTE bespaart spraakgestuurd rapporteren €1.677,34 per jaar.

De inzet van spraakgestuurd rapporteren ontzorgt de medewerker, zet de cliënt in regie én de kwaliteit van rapportages neemt toe. Hiermee wordt de zorgcapaciteit vergroot en dit maakt Mijzo toekomstbestendig.

Wilma van Hees - van Wiggen | Verpleegkundige
Karen Gerk | Medewerker serviceteam
bij Mijzo