PSW Werk - De participatieladder

Iedereen verdient een volwaardige plaats in de samenleving. De participatieladder is een meetinstrument waarmee je kunt vaststellen in welke mate iemand zelfstandig kan werken. Door de begeleiding van PSW Werk kan iedereen zo hoog mogelijk klimmen op deze participatieladder.
PSW Werk is een goed voorbeeld, waarbij zij mensen met een afstand op de arbeidsmarkt begeleiden naar (betaald) werk. Het team van jobcoaches en trajectbegeleiders zetten zich in om een passende werkplek te vinden en te ontwikkelen naar een zo zelfstandig mogelijke werkplek.

De begeleider onderzoekt welke passie en talenten een individu heeft. Met de visie dat een baan die aansluit bij je talenten ervoor zorgt dat je je kunt ontwikkelen, lekker in je vel zit en misschien wel een salaris kunt verdienen. Zo heeft Sophie haar grote droom waar kunnen maken om twee dagen in de week onder begeleiding achter de kassa te kunnen werken in een supermarkt.

Ben je nieuwsgierig naar de participatieladder en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Kijk voor meer informatie op de website van PSW Werk.

Goed voorbeeld

Dit initiatief behoort tot de goede voorbeelden. Een initiatief dat niet het kenmerk good practice krijgt omdat een analyse van het verlagen van de zorgkosten (nog) niet mogelijk is, maar wel bijdraagt aan betere zorg.

Arbeidsbegeleiding

Naast begeleiding van de werknemer op de werkplek ook ondersteuning van werkgever in uitvoering begeleidingstaak.

Altijd een passende oplossing

Werk dat bij de werknemer past met een streven naar zo zelfstandig mogelijk functioneren.

Bewezen succes

Keurmerk Blik op Werk en cliënt komt op de eerste plaats.