Zinnige zorg - Mantelzorg ondersteuning

Mantelzorgers hebben een belangrijke plek in het leven van cliƫnten. Het zijn vaak naasten die nauw betrokken zijn en de kwaliteit van leven van hun ouder, kind, vriend of familielid willen verhogen. Maar ook dragen zij hun steentje bij in het toegankelijk houden van de zorg. Mantelzorgers zijn niet meer weg te denken in ons zorgsysteem. Bekijk de initiatieven die gericht zijn op het ondersteunen of aantrekken van mantelzorgers.

 • Fijn logeren, maar wel met alle persoonlijke zorg en aandacht die je nodig hebt. Tot voor kort was dit niet mogelijk voor cliënten met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB) die 24 uur per dag nabijheid en zorg nodig hebben.

  Lees meer over logeren met je eigen zorgverlener bij Amarant

 • Ouders voor Ouders brengt ouders en verwanten met elkaar in contact. Ze kunnen hun verhaal delen met iemand die dezelfde ervaring deelt of ook een naaste met een beperking heeft. Deze ouder/verwant begrijpt en voelt echt wat de ander bedoelt.

  Lees meer over ervaringen delen met gelijkgestemden van ASVZ

 • Senioren hebben een krimpend sociaal netwerk en een hulpvraag op het gebied van welzijn. De inzet van professionele begeleiding is kostbaar. Er is sprake van toenemende arbeidsmarktkrapte en een afname van vitale vrijwilligers. ViVa! Zorggroep biedt bewoners van het verpleeghuis een extra welzijnsmoment aan door de inzet van BuddyBold. BuddyBold is een organisatie die door een slimme match persoonlijk contact met een jonge buddy aanbiedt.

  Lees meer over BuddyBold bij ViVa! Zorggroep

 • Als het moment daar is en een familielid wordt opgenomen in een verpleeghuis, kan dit worden ervaren als een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de bewoner, maar ook zeker voor de naasten. Zij kunnen namelijk schuldgevoelens hebben of krijgen te maken met onbegrepen gedrag en weten niet altijd hoe ze daarmee om kunnen gaan. Bij Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen vervult Doritha Vossen, van oorsprong verpleegkundige, al een geruime tijd een waardevolle functie als mantelzorgcoach.

  Lees meer over de mantelzorgcoach bij Beek en Bos