Zinnige zorg en innovatie - Hulpmiddelen

Hulpmiddelen in de zorg hebben allemaal hetzelfde doel: zorgen dat mensen zo gezond mogelijk blijven, en tegelijkertijd zo zelfstandig mogelijk en het vergroten van de kwaliteit van leven. Naast hulpmiddelen voor cliƫnten, zijn er ook hulpmiddelen voor zorgprofessionals die de fysieke belasting verminderen. Bekijk hieronder de hulpmiddelen.

  • Voor het douchen van bedlegerige cliënten kan gebruik worden gemaakt van een douchebrancard. Cliënten worden hierop verplaatst van hun woonruimte naar de badkamer. Deze transfers worden door cliënten niet altijd als prettig ervaren. Met behulp van het douche- in bed systeem is de transfer naar de badkamer niet nodig.

    Lees meer over douche- in bedsysteem

  • Cliënten met een beperking ervaren stress bij het afdrogen na het douchen. De kou en spanning bij het afdrogen veroorzaakt onrust en verkrampte spieren. De oplossing is geen handdoeken meer maar infra rood en een zacht warme luchtstroom.

    Lees meer over drogen zonder handdoek

  • Werken in de nacht verstoort het bioritme, waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Nachtwerkproblematiek valt niet volledig op te lossen, maar je kunt wel de negatieve effecten ervan verminderen. Zo kan een speciale bril de negatieve effecten van blauw dag- of kunstlicht op de biologische klok verminderen.

    Lees meer over de oranje bril