Corona: herhaalprik zorgverleners pgb

20-09-2022

Zorgverleners die voor budgethouders van een persoonsgebonden budget (pgb) werken, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om een afspraak te maken voor een herhaalprik tegen het coronavirus. Hieronder leest u hoe u een afspraak kunt maken. U krijgt de vaccinatie bij de GGD. U beslist zelf of u de coronaprik wilt halen. Deze is gratis.

Waarom nog een herhaalprik tegen corona?

U krijgt de herhaalprik omdat het belangrijk is de medische risicogroepen en hun zorgverleners in het najaar extra te beschermen tegen het coronavirus. We verwachten dat de besmettingen in de winter op gaan lopen. De herhaalprik met het vernieuwde vaccin biedt bescherming tegen meer varianten dan het originele vaccin. Hierdoor wordt u niet of minder ziek van het coronavirus en beschermt u zowel uzelf als uw patiënten en cliënten. 

Voor wie?

Deze uitnodiging is bedoeld voor zorgverleners die voor pgb-budgethouders werken. Dit betekent dat u betaald wordt voor de door u geleverde zorg via een pgb. Zorgmedewerkers die niet via het pgb werken worden op een andere wijze uitgenodigd voor vaccinatie.

Wanneer?

Heeft u minimaal 3 maanden geleden de laatste prik of een coronabesmetting gehad? Dan kunt u vanaf 13 september een afspraak maken bij de GGD. 
Heeft u de griepprik gehad of krijgt u binnenkort de griepprik? U mag beide vaccinaties tegelijkertijd of kort na elkaar halen.

Welk vaccin?

U krijgt het vernieuwde vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. U kunt niet kiezen. Met deze vaccins bent u beter beschermd tegen corona.

Hoe maakt u een afspraak?

Via www.solopartners.nl maakt u een afspraak voor de herhaalprik bij de GGD. Op deze website wordt u gevraagd een formulier in te vullen. Na het invullen wordt u doorgeleid naar Digitale Assistent van de GGD, waar u de mogelijkheid krijgt om voorkeursdata en dagdelen aan te geven. Binnen 5 dagen ontvangt u uw afspraakbevestiging via mail met daarin de datum, het tijdstip en de GGD-locatie. In deze afspraakbevestiging staat een barcode die gescand wordt op de locatie.

Lukt het u niet om naar de afspraak te komen, dan kunt u deze online verzetten of afzeggen. Hoe u dat doet staat in de afspraakbevestiging.

Vragen over uw gezondheid

Op de website van het RIVM vindt u een vragenlijst. Vul deze vooraf thuis in en neem hem mee naar de afspraak.

Belangrijk voor de afspraak

  • Neem een mondkapje mee
  • Draag kleding waarbij u snel uw bovenarm bloot kunt maken
  • Neem de uitnodigingsmail, afspraakbevestiging en de ingevulde vragenlijst mee
  • Neem uw identificatiebewijs mee (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)

Meer weten?

Kijk op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 0800-1351 (gratis).
Heeft u vragen of twijfels over de herhaalprik? Bel dan naar 0800-7707707. Of ga naar www.vragenovercorona.nl.