Woo-verzoek

De Wet open overheid (Woo), voorheen de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), regelt het recht op informatie over hoe de overheid handelt en besluiten neemt. Het VGZ Zorgkantoor valt ook onder deze wet. Daardoor kunt u in het kader van de Woo informatie opvragen als het gaat om het beleid van het VGZ Zorgkantoor, of over de voorbereiding en uitvoering daarvan.

Publieke informatie

Iedereen mag een Woo-verzoek indienen. Het verzoek moet wel gaan over publieke informatie én over iets wat nog niet openbaar is. 

Bij het beantwoorden van een Woo-verzoek gelden bepaalde regels. Zo mag het VGZ Zorgkantoor geen informatie delen die vertrouwelijke of privacygevoelige gegevens bevat. Ook moet het antwoord op een Woo-verzoek uiteindelijk op onze website worden gepubliceerd.

Een Woo-verzoek is niet altijd nodig. Als VGZ Zorgkantoor verstrekken wij al veel informatie. Zie het kader hieronder.

Eigen gegevens inzien

Als u uw eigen gegevens bij VGZ Zorgkantoor wilt inzien, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

 Bekijk de informatie op onze website

Het is niet altijd nodig om een Woo-verzoek in te dienen. Veel informatie is al openbaar en staat op onze website. Bijvoorbeeld:

Zo dient u een Woo-verzoek in

 1. Is een Woo-verzoek noodzakelijk?

  Is het voor de informatie die u zoekt, noodzakelijk om een Woo-verzoek in te dienen? Veel informatie is al te vinden op onze website. En voor het inzien van uw persoonlijke gegevens kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Ook mogen we geen vertrouwelijke of privacygevoelige gegevens met u delen.
 2. Gegevens verzamelen

  Besluit u een Woo-verzoek in te dienen? Verzamel dan alvast de volgende gegevens. Deze gegevens heeft u nodig om het aanvraagformulier in te vullen.
  • Uw contactgegevens
  • Een gedetailleerde omschrijving van de gewenste informatie
  • Hoe u de gegevens wilt ontvangen
  Let op: de gevraagde informatie moet gaan over het beleid van het VGZ Zorgkantoor of over de voorbereiding en uitvoering ervan. De gegevens moeten in bronnen staan die het VGZ Zorgkantoor daadwerkelijk bezit.
   
 3. Indienen

  Vul het Woo-aanvraagformulier digitaal in. Nadat u op de knop ‘verzenden’ heeft gedrukt ontvangt u automatisch een bevestiging op het opgegeven e-mailadres.
 4. Reactie

  U ontvangt meestal binnen 4 weken een reactie van het zorgkantoor. Als u veel of ingewikkelde informatie opvraagt, kan het ook 6 weken duren. Wij zullen u dan daarover informeren. Soms is er een reden om gevraagde informatie niet of maar gedeeltelijk toe te sturen. Bijvoorbeeld als het gaat om vertrouwelijke of privacygevoelige gegevens. In zo’n geval lichten we ons besluit altijd toe.

Publicatie Woo-verzoeken

Op dit moment zijn er nog geen publicaties beschikbaar.