Bijeenkomst voor leden cliëntenraad

Afbeelding vader met kind

Te midden van iedereen die bij de zorg- en dienstverlening betrokken is (management, medewerkers, financiers), is de cliëntenraad de enige die kan praten vanuit de ervaring (met de 'bril') van cliënten. Daarom vinden wij het belangrijk met u in gesprek te blijven.

Bijeenkomsten cliëntenraden Gehandicaptenzorg en Geestelijke gezondheidszorg 2024

We nodigen u graag uit voor de jaarlijkse bijeenkomst voor cliëntenraden Gehandicaptenzorg en Geestelijke gezondheidszorg van onze aanbieders. De afgelopen jaren hebben we de bijeenkomst digitaal gehouden. Dit jaar organiseren we fysieke bijeenkomsten in 3 verschillende regio’s. U bent van harte welkom om u hiervoor aan te melden. Aanmelden kan tot 3 mei via onderstaand formulier.

Programma

Tijdens de bijeenkomst bespreken we onderstaande onderwerpen. We zorgen er ook voor dat er genoeg ruimte is om elkaar te ontmoeten.

  • Medezeggenschap door LSR
    Een inleiding over medezeggenschap en de WMCZ: de bedoeling van de wet, vroegtijdig betrokken zijn bij besluiten, adviesrecht over begroting en belangrijke wijzigingen in de organisatie. Verder: actuele ontwikkelingen, de relatie tussen cliëntenraad en zorgkantoor: wanneer ontmoet je elkaar en hoe kun je iets aan elkaar hebben.
  • Innovatie
    Met medewerking van de organisatie waar we te gast zijn en de innovatiemanager van het zorgkantoor.
  • Wat doet het zorgkantoor
    Een korte uitleg over de werkzaamheden.

Aanmeldformulier

Kies hier uw locatie

Eerdere bijeenkomsten

Op 21 september 2022 en 27 september 2023 organiseerden wij speciaal voor leden van de cliëntenraden Gehandicaptenzorg en Geestelijke gezondheidszorg een online bijeenkomst. Kon u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomsten? Of wilt u rustig nalezen wat er besproken is? In onderstaande presentaties leest u er meer over. 

 

Presentaties 27 september 2023

 

Presentaties 21 september 2022

Bekijk rechtsboven de opname van Buro StrakZ.