Mondzorg

 

Declareren via een gestandaardiseerd digitaal bericht

Declaraties van Mondzorg Wlz en de terugkoppeling daarvan vinden plaats conform een landelijk gestandaardiseerd bericht:  

  • MZ301: voor het declareren van de door u geleverde Mondzorg Wlz.
  • MZ302: retourinformatie, zodat u het resultaat van de verwerking van uw declaratie kunt verwerken.

De verplichte opmaak van beide berichten vindt u op de website van Vektis. Daar vindt u ook informatie over de technische en inhoudelijke punten waarop we de berichten controleren. Deze controles zijn een landelijke verplichting en worden een aantal maal per jaar aangescherpt. 

 

Elektronisch Declaratie Portaal

Voor het uitwisselen van deze berichten maken zorgverleners en zorgkantoren gebruik van het Elektronische Declaratie Portaal (EDP) van VECOZO. U heeft daarvoor een VECOZO-certificaat nodig. Meer informatie hierover leest u op de website van VECOZO.

Elektronisch Machtiging Portaal

Voor het aanvragen van een machtiging heeft u een AGB-code en een certificaat van VECOZO nodig. Meer informatie hierover leest u op de website van VECOZO 

 

Digitaal Declareren van Mondzorg Wlz

Vanaf 1 juli 2017 kunt u uw declaratie voor behandelingen vanaf 1 juli 2017 alleen nog digitaal bij ons indienen. Dit gaat via het EDP van Vecozo. U gebruikt hiervoor een MZ301/ MZ302 bericht.  

Lees verder over het declareren van mondzorg en bekijk de documenten over het declareren van mondzorg. Hier vindt u onder meer informatie over de standaarden en eerder uitgebrachte nieuwsbrieven over dit onderwerp. 

 

Hieronder vindt u documentatie die van belang is voor het declareren.
 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Melding verbergen