Tijd voor een ander verhaal in de ouderenzorg

Het aantal ouderen neemt toe, zorgvragen worden complexer, er zijn niet genoeg mensen om deze zorg te bieden. De huidige manier van zorgen voor ouderen is al op korte termijn niet haalbaar. Samen de zorg veranderen is nodig. Ouderenzorgorganisaties in Midden- en West-Brabant hebben het initiatief genomen voor de campagne ‘Tijd voor een ander verhaal’. Zij maken zich sterk voor een toekomstbestendige zorg voor ouderen. Zodat straks iedereen kan rekenen op zorg als het écht nodig is.

Onder de noemer Hoe dan? Zo! richten ze zich rechtstreeks tot zorgprofessionals van alle aangesloten VVT-organisaties. Dit doen ze met korte video’s, artikelen en tips van zorgprofessionals uit de hele regio. Ze gebruiken deze middelen om de medewerkers nog meer bewust te maken van het feit dat we anders moeten gaan werken. De medewerkers van de aangesloten zorgaanbieders staan in ‘the spotlight’. Vanuit de dagelijkse praktijk vertellen zij hoe zij anders werken, waarom dat belangrijk is, welke uitdagingen ze ervaren en wat het hen èn de cliënt oplevert. De middelen die ze voor Hoe dan? Zo! en de theatershows ontwikkelden, vindt u hieronder verzameld in diverse toolboxen. Tijd voor een ander verhaal - Samen richting geven.

We nodigen u uit om deze toolbox te gebruiken om het gesprek aan te gaan, medewerkers te prikkelen, te motiveren en inspireren. Wilt u meer weten over deze campagne? Stuur dan een mail naar info@samenrichtinggeven.nl.

Goed voorbeeld

Dit initiatief behoort tot de goede voorbeelden. Een initiatief dat niet het kenmerk good practice krijgt omdat een analyse van het verlagen van de zorgkosten (nog) niet mogelijk is, maar wel bijdraagt aan betere zorg.