Zinnige zorg

Voordelen zinnige zorg

  • Betere zorg voor cliënten
  • Verminderen werkdruk zorgprofessionals
  • Zorgkosten verlagen
Zinnige zorg, het stimuleren van vernieuwende initiatieven die betere zorg opleveren voor de cliënt en die de druk verlagen op zorgprofessionals en budget. Zo houden we de zorg in Nederland beschikbaar en duurzaam betaalbaar. Zinnige zorg noemen we dat. Samen met u zoeken we naar initiatieven die leiden tot betere zorg en arbeidsbesparing of alternatieve (innovatieve) leveringsvormen. Deze kunnen we tot een succes maken door samen te experimenteren, van elkaar te leren en succesvolle initiatieven ook op andere plekken uit te rollen.

Zinnige zorg in de praktijk

Benieuwd naar welke initiatieven er zijn voor de sectoren V&V, GZ en GGZ?

De zorg vooruit brengen

Al jaren werken we samen met zorgaanbieders aan het vernieuwen van de zorg. Zorgprofessionals komen zelf met vernieuwende ideeën die echt het verschil maken. Ideeën die betere zorg opleveren voor de cliënt en tegelijkertijd de zorgkosten verlagen. We stimuleren andere zorgaanbieders om dit soort slimme initiatieven over te nemen.

Vader met gehandicapt kindje

Nieuw initiatief delen

Heeft u een nieuw, slim initiatief en wilt u dit onder de aandacht brengen? Laat het ons weten. Wij nemen contact met u op.
Vrouw omhelst man

In uw organisatie

Wilt u één van de initiatieven in uw organisatie implementeren? We geven u graag informatie over de mogelijkheden.
Oudere vrouw knuffelt hondje

Aanmelden nieuwsflits

Wilt u op de hoogte blijven van webinars en alle zinnige zorg en innovatieve ideeën? Meld u aan voor de nieuwsflits en ontvang updates.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Daarom zijn wij hard op weg om zelf steeds duurzamer te worden. Ook zetten we ons in om de verduurzaming in de zorg te versnellen. Op deze pagina leest u hoe wij dat doen en wat u zelf kunt doen.

Toekomst bestendige ouderenzorg

Hoe zorgen we samen voor zinnige en toekomstbestendige ouderenzorg? Drie initiatieven die bijdragen aan zinnige en toekomstbestendige ouderenzorg: ‘Meer zorg dichtbij, meer eigen regie en een sterk netwerk’.

Zinnige zorg bij coöperatie VGZ

Lees meer over zinnige zorg binnen coöperatie VGZ en welke vernieuwingen zorgaanbieders al hebben doorgevoerd in de curatieve zorg.