Vooraankondiging aansluiting op Zorgatlas

26-01-2024

In onze Zorggids staan zorgaanbieders waarmee wij een overeenkomst hebben afgesloten voor het leveren Wlz-zorg in natura. Cliënten kunnen daardoor in de Zorggids de zorgaanbieders vinden die zorg leveren die zij nodig hebben en een keuze maken. Binnenkort zullen wij de Zorggids vervangen door Zorgatlas.

Zorgatlas
Zorgatlas (www.zorgatlaswlz.nl) is een landelijk platform waarop zorgaanbieders en zorgzoekenden elkaar kunnen vinden. Tot op heden zijn CZ, Menzis, Salland en Zilveren Kruis aangesloten op dit platform en binnenkort zullen ook de overige zorgkantoren, waaronder VGZ Zorgkantoor, hierop aansluiten. Dit betekent dat we er samen voor moeten zorgen dat de juiste informatie beschikbaar komt op Zorgatlas. Zodat zorgzoekenden via de website www.zorgatlaswlz.nl informatie over zorginstellingen kunnen vinden.

Voorbereidingen
De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Dit houdt in dat wij de initiële informatie (zoals naam zorgaanbieder, adres, woonplaats) in gaan vullen. Dat is fase 1. Voor het invullen van de overige informatie is de zorgaanbieder verantwoordelijk bijvoorbeeld gecontracteerde zorg, specifieke kenmerken van de zorginstelling etc.). Dat is fase 2.

U ontvangt bericht van ons
Zodra u aan zet bent om de informatie over uw zorginstelling aan te vullen, ontvangt u van ons bericht per mail daarover. Naar verwachting zal dit in de loop van februari 2024 zijn.
In de tussentijd blijft Zorggids via www.vgz-zorgkantoren.nl bereikbaar voor consumenten om te zoeken naar een passende zorgaanbieder.