Interview spraakgestuurd rapporteren Tommie in de zorg

03-02-2023

Zorgprofessionals zijn veel tijd kwijt met het vastleggen van cliëntgegevens. Met de oplopende personeelstekorten is het belangrijk om de zorg toegankelijk te houden. 

 

Bij onze aanbieders zijn er veel innovatieve oplossingen waar cliënten en zorgprofessionals de voordelen van ervaren. De oplossing om administratieve lasten te besparen is spraakgestuurd rapporteren.
 
Wij vroegen Tommie Niessen van tommieindezorg.nl, in gesprek te gaan over spraakgestuurd rapporteren met Wilma van Hees, verpleegkundige bij Mijzo.
 
"Rapporteren samen met de cliënt en niet over. De cliënt voelt zich hierdoor betrokken en volwaardig."
 
Hoe werkt spraakgestuurd rapporteren? Op de laptop of mobiele telefoon kan een zorgprofessional in het ECD aanklikken dat hij/zij de rapportage spraakgestuurd wil rapporteren. Het inspreken gebeurt in aanwezigheid van de cliënt. Per rapportage levert het een tijdsbesparing op van 4 minuten.
 
Luister ook eens hoe het is om te rapporteren waar de cliënt bij is. Wat de voordelen voor zorgprofessionals en cliënten zijn. Hoe het zorgt voor meer structuur en een betere kwaliteit.

Luisteren, lezen en kijken jullie mee? Je vindt alles terug op www.tommieindezorg.nl/spraakgestuurd-rapporteren en natuurlijk ook www.vgz-zorgkantoren.nl.