Kennisloket thuis in blijvende zorg


U merkt dat uzelf of uw partner steeds meer zorg nodig heeft. Of dat uw vader of moeder steeds hulpbehoevender wordt. Wat dan? Welke keuzes, woon- en zorgmogelijkheden zijn er? Hoe krijgt u grip op de wirwar aan regels en formulieren? En welke mogelijkheden zijn er tijdens Corona? Het Kennisloket thuis in blijvende zorg helpt. 


Advies op maat 

Het Kennisloket thuis in blijvende zorg geeft antwoorden op deze vragen. We helpen u de zorg te vinden passend bij uw situatie, wensen en behoeften. Zo heeft u altijd iemand die meedenkt en staat u er niet alleen voor. Samen met u bekijken we welke zorg u nodig heeft en waar u deze zorg kunt regelen. Is het bijvoorbeeld zorg die komt vanuit de gemeente (Wmo), zorg vanuit de zorgverzekering of zorg vanuit het Zorgkantoor (Wlz, de Wet langdurige zorg). 

 

Dit doet het Kennisloket thuis in blijvende zorg voor u 

  • We begeleiden en ondersteunen kosteloos bij het regelen van passende zorg en geven advies over de aanvraag daarvan. Samen met u bekijken we welke zorg het beste past: zorg thuis of zorg in een instelling. We kunnen u helpen bij het kiezen van een zorgaanbieder 
  • We geven advies op maat en een goed inzicht in wat er op u af komt en welke stappen u neemt. We zorgen voor een overzicht met daarin de informatie die u nodig heeft voor de aanvraag van zorg
  • We helpen u tijdig bij het voorbereiden op een leven met blijvende zorg. Zodat u in alle rust kunt bekijken wat bij u past

Ook tijdens Corona staat het Kennisloket voor u klaar

Corona heeft veel impact op de ouderenzorg. Is het wel veilig? Hoe zit het met bezoekregeling? En met wachtlijsten en dagbesteding? De adviseurs van het Kennisloket zijn experts. Ze kennen uw regio en weten wat er speelt. Samen met u kijken ze welke zorg mogelijk is tijdens Corona en na Corona. 


Contact Kennisloket thuis in blijvende zorg

Op zoek naar passende zorg en nog geen Wlz-indicatie? Bel het Kennisloket 088-131 1657. Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. 

Heeft u al langdurige zorg vanuit de Wlz? Neem dan contact op met het VGZ Zorgkantoor.

Aanmelden nieuwsbrief Kennisloket thuis in blijvende zorg

Geef uw naam en e-mailadres door. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen voor zorg thuis of in een instelling. En leest u over nieuwe mogelijkheden.

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord