Samen naar een duurzame toekomst

Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Daarom zijn wij hard op weg om zelf steeds duurzamer te worden. Maar ook zetten we ons in om de verduurzaming in de zorg te versnellen. Op deze pagina leest u hoe wij dat doen en wat u zelf kunt doen om hiermee aan de slag te gaan.

 Verduurzamen van de zorg is noodzakelijk

Het klinkt misschien gek. De zorg maakt mensen beter, maar ook ziek. Medicatie vervuilt ons water, onze aarde warmt sneller op door CO2-uitstoot en we krijgen meer last van allergieƫn en luchtvervuiling. De zorgsector is verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot, 13% van het grondstofverbruik en 4% van het afval in Nederland (RIVM). Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van deze cijfers.

 Zelf aan de slag

Duurzamer leven. Dat is niet altijd makkelijk. We helpen u hier graag bij. Iedereen kan een steentje bijdragen. Hier vindt u manieren hoe u zelf aan de slag kunt gaan met duurzaamheid.

Aan de slag met...

Verspil geen pil
Samen voorop voor minder verspilling. Doet u mee?

 Lees meer over...

 Samen met zorgaanbieders

Het verduurzamen van de zorg doen we samen met zorgaanbieders. Bijvoorbeeld door duurzame initiatieven uit de zorg op te halen en te verspreiden onder andere zorgaanbieders. Deze initiatieven noemen we groene FIT-initiatieven.

Duurzaam zorgkantoor

We vinden het belangrijk dat wij als zorgkantoor steeds duurzamer worden. En dat we bijdragen aan een duurzame wereld. Duurzaamheid is voor ons niet alleen een beter milieu. Het gaat ook over zorg die klaar is voor de toekomst.