Toeslag pgb: Wooninitiatief

De toeslag Wooninitiatief is voor het betalen van kosten voor het organiseren van zorg en voor het leveren van zorg in gemeenschappelijke woonruimtes in een wooninitiatief. Het is niet bestemd voor bijvoorbeeld woonlasten.

Hoogte van toeslag Wooninitiatief

Deze toeslag bedraagt € 4.400 per kalenderjaar.

 

Voorwaarden voor toeslag Wooninitiatief

Woont u in een wooninitiatief? Dan heeft u recht op de toeslag als het wooninitiatief aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • er wonen minimaal 3 en maximaal 26 bewoners en zij ontvangen een persoonsgebonden budget
  • de bewoners wonen op 1 GBA-adres of op meerdere adressen die maximaal 100 meter van elkaar liggen
  • er is minimaal één gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners gezamenlijk activiteiten kunnen hebben

U kunt dit nalezen in artikel 3.1.4 van het Besluit langdurige zorg. Het is ook belangrijk dat u de kosten die u met de toeslag betaalt, apart indient bij de Sociale Verzekeringsbank.Heeft u vragen over de toeslagen bij het pgb?
Wij helpen u graag verder. U krijgt van de informatie die u nodig heeft voor het aanvragen van extra budget en leggen uit hoe het verder gaat.
'Samen met mensen die je kent'

Tweede ThuisVoor hun dochter Jiska (40) zochten Rina van den Heuvel en haar man een geschikte plek om te wonen. Zij namen het initiatief tot Tweede Thuis in Altena. Een woonlocatie voor acht meervoudig gehandicapten die sinds anderhalf jaar open is. ‘Een tweede thuis, zo hebben we het genoemd, want dat is wat we graag wilden voor de kinderen.’ 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord