Gewaarborgde hulp

De gewaarborgde hulp neemt activiteiten voor het pgb van de budgethouder, voor wie het lastig is om deze zelf uit te voeren. Een gewaarborgde hulp is wettelijk verplicht bij de zorgprofielen 4-7 VV, 1-4 ggz en 4-8 VG. In andere gevallen beoordelen wij of het verplicht is. Een gewaarborgde hulp moet aan voorwaarden voldoen.

Gewaarborgde hulp doorgeven


Vraagt u een pgb aan?

Op het Aanvraagformulier pgb geeft u aan wie de gewaarborgde hulp is.

 

Heeft u al een pgb en wilt u een andere gewaarborgde hulp kiezen?

Gebruik dan het formulier Wijziging gewaarborgde hulp om uw gewaarborgde hulp aan ons door te geven. De budgethouder (of zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger) en de gewaarborgde hulp zetten er allebei een handtekening onder. Wij beoordelen daarna of de gewaarborgde hulp geschikt is.

 

Gewaarborgde hulp nodig

Een gewaarborgde hulp is nodig als het voor een budgethouder lastig is bepaalde taken uit te voeren. Zoals de volledige regie voeren over de ingekochte zorg, de administratie en het financieel afhandelen van het pgb. In dat geval neemt de gewaarborgde hulp de activiteiten voor het pgb over. De budgethouder blijft echter aansprakelijk voor het pgb.

Heeft de budgethouder een wettelijk vertegenwoordiger? Dan mag deze zich opgeven als gewaarborgde hulp. Hij mag ook een gewaarborgde hulp aanwijzen. Wettelijk vertegenwoordigers zijn bijvoorbeeld:

  • een door de rechtbank aangestelde curator
  • een bewindvoerder
  • een mentor

Lees meer over de gewaarborgde hulp 

X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord