X
Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt vgz-zorgkantoren.nl cookies. Lees meer over ons cookiebeleid.
Nee, ik ga niet akkoord
Ja, ik ga akkoord

Jaarafrekening

Van de Sociale Verzekeringsbank ontvangt u een budgetoverzicht. Hierop staat welk bedrag zij hebben betaald aan uw zorgverleners. U controleert dit overzicht en als u ermee akkoord bent, geeft u dat door aan de SVB. De SVB geeft dit vervolgens aan ons door en wij sturen u een jaarafrekening. 

Wat staat er op de jaarafrekening?

Op de jaarafrekening staat het totale pgb dat wij u hebben toegekend en het bedrag dat de SVB aan uw zorgverleners heeft betaald.

 

Wanneer moet u wat terugbetalen?

Het kan zijn dat u uw pgb of een deel daarvan moet terugbetalen. Dit is bijvoorbeeld het geval als blijkt dat u heeft gefraudeerd. Of als u langer dan 13 weken in het buitenland bent geweest en dit niet aan ons hebt doorgegeven. Of als u uw pgb niet heeft besteed aan zorg waarvoor de Wlz is bedoeld of als u uw budget overschreden heeft, moet u terugbetalen. U krijgt hiervan een rekening.

 

Betaal op tijd, geen extra administratiekosten

Betaal uw rekening op tijd, dan hoeft u geen extra administratiekosten te betalen. Als u na de betalingsherinnering nog niet heeft betaald, schakelen wij een incassobureau in. Dit betekent dat u ook de administratiekosten die het incassobureau maakt moet betalen. De hoogte van de administratiekosten hangt samen met de hoogte van het bedrag dat u moet terugbetalen. In de Wet Incasso Kosten staat hoe het incassobureau de administratiekosten moet berekenen.