Declareren wooninitiatief

U kunt de toeslag van het wooninitiatief op verschillende manieren declareren in het PGB Portaal. Dat hangt ervan af of het een wooninitiatief zorg is of een wooninitiatief enkel huis. Hieronder leest u er meer over. 

1. Wooninitiatief zorg

Bij een Bij een wooninitiatief zorg levert het wooninitiatief de huisvesting en de zorg. Het wooninitiatief koopt alle zorg in voor de bewoners. Ze hebben bijvoorbeeld zelf zorgverleners in dienst of ze kopen zorg in bij externe zorgverleners. kunt u de toeslag meenemen in een vast maandbedrag. U telt de toeslag bij het maandloon op. Dit is alleen mogelijk als u op vaste momenten zorg heeft en er een vast maandbedrag voor de geleverde zorg is afgesproken. In de zorgovereenkomst heeft u aangegeven waar de toeslag aan besteed wordt en wat het bedrag per maand is. Heeft u op verschillende momenten zorg? Of wilt u de toeslag niet meenemen in het vaste maandbedrag? Kies er dan voor om de toeslag achteraf te declareren. In het PGB Portaal kiest u voor 'Indienen declaratie' en daarna voor 'Bijkomende zorgkosten declareren'.

2. Wooninitiatief enkel huis

De toeslag Wooninitiatief enkel huis betekent dat het wooninitiatief alleen de huisvesting levert en niet de zorg. Een bewoner koopt zelf de zorg in bij zorgverleners. staat in de toekenningsbeschikking die u van ons zorgkantoor heeft gekregen. Heeft u toegang tot het PGB Portaal? De hoogte van de toeslag wooninitiatief enkel huis is ook terug te zien in het PGB Portaal. Log in op het PGB Portaal en ga naar de tegel ‘Indienen declaratie’. Klik op ‘Wooninitiatief enkel huis’. Onder de factuurgegevens staan het beschikbare budget en resterende budget. Voor de toeslag wooninitiatief enkel huis heeft u geen zorgovereenkomst nodig. Wel moet bekend zijn waaraan de toeslag wordt besteed. Dit kan omschreven worden in een zorgbeschrijving of moet op de factuur staan.

Declareren in het PGB Portaal

Vraag het wooninitiatief om een factuur te maken. In het PGB Portaal kunt u maandelijks de factuur uploaden.  

  • Kies voor de tegel ‘Indienen declaratie’
  • Kies voor ‘Wooninitiatief enkel huis’
  • Maandelijkse betaling? Voer elke maand de declaratie in, achteraf. In overleg met het wooninitiatief kunt u ook per kwartaal of per half jaar declareren
  • Binnen enkele dagen wordt uw wooninitiatief betaald door de SVB 

Declareren via een formulier

Heeft u nog geen toegang tot het PGB Portaal? Of wilt u liever niet digitaal declareren? Vul dan het formulier bijbehorende zorgkosten van de SVB in.